• 5. ročník "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 5. ročník "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

            KRABIČKY PLNÉ LÁSKY- Potešme aj tieto Vianoce seniorov v Žiline darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňme krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca! Dôležitá je kvalita a nie kvantita. Každá krabička by mala byť výnimočná. Pripravenú krabičku zabalíme zvlášť spodok a vrch do baliaceho papiera a odovzdáme triednej pani učiteľke alebo v zborovni školy do 2.12.2022. Krabičku treba označiť: babička/ dedko. Veríme, že aj tento rok sa nám podarí urobiť touto milou predvianočnou zbierkou radosť a obdarovať tých, ktorí to najviac potrebujú. Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa mohli zapojiť!

          • Movement cup Žilina

          • Naša žiačka Sofia Sisková sa predstavila na pretekoch Movement cup Žilina v kategórii fitness dance 10-11 rokov, ktorý usporiadala Slovenská asociácia fitnes, kulturistiky a silového trojboja. Umiestnila na 1.mieste.

            Gratulujeme k úspechu !

          • Florbal - okresné kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbal - okresné kolo.

            Zúčastnení žiaci: Hrúz (7.B), Jakubek (7.B), Gajdoš (8.A), Juraj Gjabel (8.B), Jaroščiak (8.B), Šandor (8.B), Taraba (8.B), Duchaj (9.B), Kopper (9.B), Štefánik (9.B) Umiestnenie: 2. miesto, Gratulujeme a ďakujeme!

          • Projekt - PRAVEK

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt - PRAVEK.

            Na hodinách dejepisu sme ukončili tem. celok Pravek projektom, pri ktorom žiaci šiesteho ročníka v skupinách vyrábali praveké nástroje a zbrane, kostry mamutov, obydlia lovcov a zberačov ale i pastierov a roľníkov. Aj keď to bolo náročné, myslím, že sa im to naozaj podarilo. Ich práce sú vystavené na chodbe školy pri dejepisnej nástenke. Prišli sa na ne pozrieť aj žiaci z ŠKD.

          • Anj nástenka

          • Aj v mesiaci november sme pre našich žiakov pripravili interaktívnu anglickú nástenku.Okrem tradičnej tajničky, ktorá tentoraz ukrýva slovnú zásobu s jesennou tématikou, sa žiaci zapojili a stále sa môžu zúčastniť aktivity: "I am grateful for ( Som vďačný za...), kde píšu svoje vyjadrenia.Z plejády už uvedených sa najčastejšie uvádza, že sú vďační za svoju rodinu, priateľov, zdravie,  ale aj technické vymoženosti ako appky, online nakupovanie či elektrinu.😁

          • Majstrovstva Slovenska - NOVÉ ZÁMKY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Majstrovstva Slovenska - NOVÉ ZÁMKY.

            Mladšie žiacky Matzova Katka 5.A - 7.miesto Sedliačková Barborka 5.C -12.miesto Staršie žiačky Plevíková Margarétka 6.C 11. miesto Beranová Rebeka 6.A 15. miesto Dievčatá prvý- rát postúpili na MSR z našej "malej" telocvične na veľkú gymnastickú scénu s ozajstným naradím a veľkou konkurenciou významných stredísk s profesionálnymi podmienkami (Detva, Bratislava, Košice, Nové Zamky, Banská Bystrica). Za svoje výkony si zaslúžia pochvalu. Tréneri Horkaví.

          • KOMENSKÝ A MY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KOMENSKÝ A MY.

            Do celoslovenskej literárno-výtvarnej súťaže Komenský a my ktorá sa koná pod záštitou MINISTERSTVA ŠKOLSTVA ČESKEJ REPUBLIKY a UKF v Nitre sme sa úspešne zapojili v kategóriách výtvarným prácami . V kategórii A1 téma : Zvieratá ďalekých krajín Získali: 1.miesto - Rišo Tomáš z 2.A pedagóg: Duchajová Natália) 3.miesto - Sofia Dudeková z 3.B (pedagóg: Mgr.Andrea Tarabová) V kategórii A2 Téma : Mýticke a fantastické zvieratá ďalekých krajín 1.miesto - Martošová Rebeka zo 4.B - ŠKD ( pedagóg: Kluchová Romana) Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Zlatý drak

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zlatý drak.

            Zapojili sme sa do Medzinárodnej detskej výtvarnej súťaže Zlatý drak 2022, ktorý bol venovaný krajine. Krajina ako priestor, v ktorom sa človek nachádza, žije. Nataška Gubišová získala čestné uznanie za svoju prácu, ktorú maľovala pod vedením p.učiteľky K. Kmecíkovej. Srdečne gratulujeme.

          • Svet umenia a Tuláčik v Bratislave

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svet umenia a Tuláčik v Bratislave.

            V sobotu 12.11. sme ešte za tmy nasadli do vlaku RegioJet - smer hl.mesto Bratislava.Naše prvé kroky ,v slnkom vysvietené Bratislave, viedli do budovy ,pripomínajúcej tvarom obrátenú pyramídu, na výnimočný koncert “Príbeh hudby”.Spolu s členmi Bratislavského chlapčenského zboru, Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a sólistami sme zistili, že hudba našich hudobných skladateľov je stále krásna, plná radosti a inšpirácie. Stali sme sa dokonca účinkujúcimi pri uvedení premiéry novej skladby skladateľky Haimoni Balgavej. Na koncerte sa predstavili skvelí sólisti: Rastislav Suchan (trúbka), Ján Hrubovčák (trombita) a detskí sólisti Bratislavského chlapčenského zboru. Vedeli ste napríklad, že jeden z najhranejších koncertov na svete pre trúbku skomponoval slovenský skladateľ? My to už vieme Viete, ako sa dá zhudobniť krása, či ako spojiť duchovný a svetský námet do jedného celku? Aj to už vieme .vypočuli sme si skladby Jána Levoslav Bellu, Jána Cikkera, Viliama Gräffingera, Jozefa Grešáka, Johanna Nepomuka Hummela, Alexandera Moyzesa, Mikuláša Schneidera-Trnavského Ivana Paríka, Svetozára Stračina, Eugena Suchoňa, Ilju Zeljenku a Georgiusa Zruneka Po obedíku pri Prezidentskom paláci sme sa prešli uličkami Starého mesta. A potom ešte hurá do Bibiany, kde sme si užili tri ineraktívne výstavy:Tresky piesky, Animanimals a Creaks-umenie v hre.

          • Všetko najlepšie Evka Horkava!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Všetko najlepšie Evka Horkava!.

            Našej skvelej kolegyni a Pani trénerke gymnastiky ,Evke Horkavej ,prajeme k dnešným 75 narodeninám najmä veľa zdravia, lásky, šťastia , úspechov a entuziazmu!❤️ Je to jedna z najvýznamnejších osobností slovenskej, československej a žilinskej športovej gymnastiky! Pani Evka má neskutočnú energiu, výdrž, dravosť a odhodlanie, ktoré jej môžeme v dobrom mnohí závidieť! Pani trénerka Eva Horkavá pôsobí ako trénerka športovej gymnastiky v Žiline už cez 50 rokov, na jej trénerskej ceste ju celoživotne sprevádza manžel, pán tréner Ján Horkavý. Dodnes sa spolu s manželom a dcérou Renátkou Horkavou (choreografkou) venujú s láskou gymnastike a odovzdávajú svoje zručnosti svojim zverenkyniam. Počas svojej trénerskej kariéry viedla pani trénerka Eva Horkavá mnohé úspešné žilinské gymnastky, viaceré z nich boli reprezentantkami ČSR a SR (Miroslava Janteková, Erika Ďungelová, Martina Tichá, Martina Kucharčiková, Adriána Tonkovičová, Lucia Ambrová, Soňa Danajová, Dobroslava Lehotská, Michaela Čanecká). V roku 1991 viedla reprezentačné družstvo žien Československa. Pani trénerka Eva Horkavá bola taktiež medzinárodnou rozhodkyňou gymnastiky s brevetom FIG.

          • Beh 17. novembra 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh 17. novembra 2022.

            Zúčastnení žiaci: Martin Gajdoš (8.A), Tibor Gabriel (8.B), Matúš Dikoš (8.B), Michal Taraba (8.B), Juraj Gjabel (8.B), MatejRepáň (9.B), Juraj Štefánik (9.B) Ďakujeme!