• GRATULUJEME!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album GRATULUJEME!.

            Náš Jožko Tkáč získal jedno z dvoch prvých miest v denníku Pravda vo výtvarnej súťaži MOJE NAJKRAJŠIE VIANOCE. Jeho obrázok vybrala Zuzana Smatanová.

            Tešíme sa, že sa jej páčil práve jeho obrázok. Gratulujeme k výhre!

          • Hovorme o jedle

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle.

            Bratislava 12. decembra. Do 11. ročníka súťažno-vzdelávacieho projektu "Hovorme o jedle" sa zapojilo rekordných 560 základných škôl z celého Slovenska. Medzi nimi bola aj naša škola. Súťažilo sa vo fotografickej súťaži, ktorá bola nazvaná Očami gurmána a v literárnej súťaži, kde žiaci písali literárne práce na tému Neplytvám potravinami - čas ukázať lásku našej planéte.

            Najväčší záujem bol o výtvarnú súťaž, kde výtvarné práce maľovali žiaci 450 základných škôl. Súťažilo sa v piatich témach. V téme MLIEKO A MLIEČNE VÝROBKY OD NAŠICH KRAVIČIEK mala najlepšiu prácu na SLOVENSKU naša Alžbetka. Ďalšie dve prvé ceny za fotografiu mali Lujza Tarabová a Rebeka Martošová.

            "Vzdelávať deti o hodnote slovenských potravín je beh na dlhé trate. Je to obzvlášť náročné, keď spoločnosť žije konzumným spôsobom života. Práve preto vidíme mimoriadny zmysel takýchto projektov, pretože len rozumne zmýšľajúci spotrebiteľ vie, čo všetko stojí za výrobou potraviny a že tá nerastie voľne v obchode," uviedol predseda SPPK Emil Macho.

            Projekt Hovorme o jedle má súťažno-vzdelávací charakter a jeho cieľom je podporovať vzdelávanie žiakov ZŠ o výžive a význame produkcie slovenských potravín pre ľudský organizmus, prírodu a ekonomiku krajiny. Ďakujeme našim žiakom za prácu a reprezentáciu našej školy , Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR, Mliečnemu fondu a Slovenskej asociácii chovateľov ošípaných za ceny a parádny deň v Primaciálnom paláci.

            Aj vďaka súťažiam spoznávame Slovensko.

          • Vianočná pohľadnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pohľadnica.

            Naši žiaci vyrobili VIANOČNÉ POHĽADNICE do DOD Letokruhy, CSS Synnómia a do krabíc lásky. Odovzdali sme asi 650 pozdravov. Ďakujeme za prácu a vyčarený úsmev.

          • Školský voľnočasový "MERCH"

          • Dobrý deň všetkým,


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci a tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Môžete si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope a využiť zľavu 10 %, ak pri nákupe zadáte voucher v znení VANOCE10.

             

            Link na e-shop TUhttps://www.kraloveskoly.cz/zsmartinskaza/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 8.1.2024.

          • Vianočné trhy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianocne trhy.

            Ďakujeme Vám za Vašu podporu a priazeň, ktorú ste vyjadrili našej škole kúpou výrobkov. Ďakujeme a prajeme krásne vianočné sviatky!

          • O Z N A M

          • Vážení rodičia,
            Od 1. januára 2024 sa zvyšuje poplatok za školský klub detí.
            Výška poplatku bude 20 eur za každé dieťa, prosím zmeňte
            si trvalé príkazy na túto sumu.
            Ďakujeme za pochopenie

          • Charitatívne raňajky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Charitatívne raňajky.

            Dňa 28.11.2023 sa v škole konali „Charitatívne raňajky". Panie kuchárky napiekli palacinky, žiaci ich naplnili a mali príležitosť si sladkú dobrotku kúpiť za dobrovoľný príspevok. Získaný výťažok venujeme centru pre deti a rodiny v Bytči. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na raňajkách a za podporu tejto myšlienky v blížiacom sa Vianočnom čase. tím pedagógov a jedálne !

          • Poďakovanie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Podakovanie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

            Ďakujeme všetkým rodinám, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí sa zapojili do celoslovenskej výzvy a prispeli svojou krabicou na podporu projektu pre seniorov ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. V tomto školskom roku sme odovzdali opäť množstvo krabíc. Veríme, že sa nám podarilo vyčariť úsmev na tvári a urobiť krásne Vianoce naším seniorom. Ďakujeme a prajeme krásne a pokojné vianočné sviatky!

          • SPEVAVÉ ZVONČEKY

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SPEVAVÉ ZVONČEKY.

            Viac ako 80 detí, rodičov a priateľov našej školy sa v nedeľu 3.12.2023 zúčastnilo adventne ladeného matiné s medzinárodne uznávaným Bratislavským chlapčenským zborom. Priniesli sme si na pomoc rolničky, zvončeky, kľúčiky a iné cinkacie a zvoniace nástroje a podporili sme tak, malých i veľkých spevákov na pódiu. Súčasťou vystúpenia bola aj tombola, ktorú losoval samotný Mikuláš. Bolo to skvelé! Mali sme hrejivý, už vianočný, kultúrny zážitok. Za sprostredkovanie a zorganizovanie akcie ďakujeme p. učiteľke Vongrejovej.

          • Ocenenie ETWINNING ŠKOLA máme konečne “doma”!

          • Už v máji tohto roka nás veľmi potešila informácia od národnej agentúry Etwinning Slovensko. Ako jedna z 2 základných škôl v Žilinskom kraji, sa nám podarilo obhájiť titul “ETWINNING ŠKOLA”. 

            Získať tento titul znamená pre nás a našu školu veľmi veľa. Predstavuje pozitívnu spätnú väzbu, že ako škola kráčame správnym smerom. 

            Etwinning ponúka spojenie našich žiakov so žiakmi z ostatných krajín, ponúka možnosť komunikácie v rôznych jazykoch, digitalizácie, upevňuje kritické myslenie a spoluprácu medzi žiakmi na každej škole. Vďaka rôznym projektom prispieva k modernizácii a “inakosti” v metódach učenia. Navyše každá škola, ktorá toto ocenenie získa je istým vzorom pre ostatné školy, vďaka kooperácii, komunikácii a najmä aktivitám,o ktoré sa snažia všetci zamestnanci školy. 

            Tento rok sme si ocenenie prevzali na konferencii, ktorá sa po rokoch konala opäť v Žiline. Okrem odovzdávania cien, sme však dostali input mnohých skvelých myšlienok, nápadov a inovácií, ktoré nám odprezentovali jednotlivý ambasádori Etwinning. 

            Témou konferencie boli “Inovácie a vzdelávanie”. 

            Viac o konferencii nájdete na podstránke našej školy - Etwinning.