• Pre všetkých stravníkov a rodičov!

          • Vážení rodičia a stravníci ŠJ

            oznamujeme Vám, že na dni

            20.12.2023

            21.12.2023

            22.12.2023

            sa obedy dajú odhlásiť do 19.12.2023 do 10.00 hod.

            Po tomto termíne už odhlášky nebudú možné. Dôvodom je nulovanie

            stravného listu a vyčerpania zásob v školskej jedálni pred zimnými prázdninami.

             

                                                 

          • VyV - VEDA U NÁS DOMA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VyV - VEDA U NÁS DOMA.

            V rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku odovzdali ceny výhercom výtvarnej a fotografickej súťaže. Cenu si boli v Bratislave prevziať žiaci našej školy, Miroslav Šimove za 2. miesto vo výtvarnej súťaži a Peter Kašák za 1. miesto v súťaži fotografickej. Súťažné výtvarné a fotografické diela hodnotila odborná komisia, ktorá pozostávala zo zástupcov vyhlasovateľa súťaží CVTI SR a Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a zástupcov partnerov TVT a obidvoch súťaží. Nás teší, že sa im páčili práve práce našich žiakov. Srdečne im gratulujeme !!!

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 6. ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok 6. ročník.

            Vážení rodičia! Už 6. rok sa zapájame do krásneho projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.  V minulom roku sa nám podarilo vyzbierať približne stovku krabíc pre starké a deduškov. Vďaka projektu máme možnosť spoločne spájať generácie ľudí a vychovať uvedomelú mládež a v neposlednom rade priniesť veľa lásky a radosti neznámemu seniorovi.

            Prichádza ten čas, na ktorý sa mnoho z nás teší celý rok – Vianoce. V tomto období sa zrazu zastaví čas a snažíme sa užívať si každú chvíľku s našimi najbližšími. Vianočné sviatky sú presne o tom, aby sme si navzájom ešte viac pomáhali a mysleli aj na ľudí, ktorí nemajú možnosť byť pri svojej rodine. Práve preto potešme cez vianočné sviatky seniorov v našom meste, ktorý zahreje pri srdci vás aj ich.

            Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca! Nie je dôležitá kvantita, ale kvalita…

            Veci, ktoré má krabička obsahovať sú vypísané na plagáte v prílohe, rovnako ich nájdete na internetovej stránke https://www.kolkolasky.sk/. Termín doručenia krabičiek je maximálne do 30. 11. 2023.

            Urobiť niečo pre niekoho iného ako pre seba, nie je povinnosť. Všetko z čoho máte dobrý pocit je istý stupeň lásky. Tak si poďme spoločne spraviť tieto Vianoce navzájom krajšími a láskavejšími.

            Veríme, že tak ako po minulé roky, bude mať zbierka úspech aj tento rok a vďaka nej sa nám podarí potešiť dôchodcov v našom meste.

            Tak ako každý rok, Vás poprosíme, odovzdať pripravené krabičky triednym učiteľom.

            V mene našich starkých už teraz za Vašu lásku a ochotu ďakujeme :-)            

          • Komenský a my

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Komenský a my.

            Katedra pedagogiky PF UKF v Nitre organizovala už 19. ročník výtvarno-literárnej súťaže pre žiakov ZŠ a študentov SŠ. Jej cieľom je šíriť a prehlbovať myšlienky a odkazy J. A. Komenského. Na slávnostnom vyhodnotení spojeného s vernisážou, bol ocenený aj náš žiak Samko Višňanský za prácu, ktorú sme poslali pred koncom minulého školského roka. Srdečne gratulujeme ku krásnemu 3. miestu na tejto celoslovenskej súťaži.

          • Októbrová nástenka s NHL kvízom

          • Mesiac október sme venovali hlavnú nástenku celosvetovej hokejovej súťaži NHL. V tomto mesiaci sa začala sezóna, a preto sme pre žiakov pripravili otázku na každý deň. Súťažiaci mohli získať hodnotné a vecné ceny, ktoré venovala škola a partneri súťaže - SZĽH a spoločnosť VEGUM (výrobca pukov). Ďakujeme všetkým zúčastneným a sponzorom a veríme, že podobné nástenky so športovým duchom (Liga majstrov, Majstrovstvá sveta v hokeji....) budú mať rovnaký úspech.

            1. miesto - Samuel Staš (6. ročník)

            2. miesto - Martin Lacinák (6. ročník)

            3. miesto - Ana Chromiaková (6. ročník)

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti.Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Aktuálne sme súťažili v okresnom kole šampionátu, kde sa našim žiakom podarilo obsadiť v prvej desiatke až 3. miesta, pričom žiaci z 9.ročníka (skupina p.učiteľky Čvapkovej) sa prebojovali až na 4. miesto a ostali tak tesne pred finále a postupom do krajského kola. Náš žiak M. Dikoš sa dokonca prebojoval medzi 20 najlepších žiakov z celého Slovenska.

            Výsledky nájdete na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!