• Exkurzia "Ako vzniká kniha" 4. ročníky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia "Ako vzniká kniha" 4. ročníky.

            Všetci žiaci štvrtých ročníkov sa zúčastnili exkurzie vo vydavateľstve Edis na UNIZE. Ne exkurzii sa oboznámili s činnosťou vydavateľstva Edis, ktoré nevydáva len knihy, ale aj učebnice pre študentov, rôzne zborníky, kalendáre, zošity, záverečné práce študentov... Oboznámili sa s povolaniami, ktoré sa podieľajú na tvorbe knihy od návrhu v počítači u technického redaktora, grafika, tlač u pána tlačiara, ďalej vznik obálky, ale aj s kníhviazačom, ktorý im ukázal ako sa kniha šije, lepí, viaže. Za vznikom jednej knihy stojí celý rad šikovných ľudí. Žiaci videli rôzne nové stroje, ktoré zamestnancom uľahčujú prácu, ale tie staršie stroje, ktoré sa používali kedysi. Všetkých zanietených knihomoľov exkurzia potešila. Na pamiatku si žiaci domov odniesli záložky a zošity, za ktoré veľmi pekne ďakujeme! Veríme, že žiaci budú na zošit a knihu, ktorá im prejde rukami pozerať inými očami ako doteraz a budú si ich náležite vážiť.

          • Záverečné stretnutie v Chorvátsku

          •          V rámci projektu Breaking Barriers (platforma Erasmus+), ktorý na našej škole prebieha od roku 2019 sme sa zúčastnili záverečného stretnutia. Spoločne s našimi zahraničnými partnermi z Portugalska, Španielska a Švédska sme prijali pozvanie od našich Chorvátskych partnerov. Stretli sme sa v bývalom hlavnom meste Chorvátska, vo Varaždine. Navštívili sme Základnú školu v meste Varaždin, kde sme načerpali sme mnoho inšpirácií nielen v oblasti vzdelávania, ale aj v oblasti aplikovania získaných vedomostí do praxe. 

                     Avšak hlavnou témou stretnutia nebolo len ukončenie projektu. V rámci týchto dní sme sa s partnermi snažili načerpať nápady, myšlienky a víziu do nového projektu. Keďže spolupráca v projekte Breaking Barriers bola prínosom pre školu, učiteľov a najmä pre žiakov, rozhodli sme sa spolu s partnermi vstúpiť do nového projektu. Preto sme posledný deň pracovali intenzívne na téme, programe v budúcich prezenčných mobilitách a projektových aktivitách, ktoré budú súčasťou nového Erasmus + projektu. Myslíme si, že takáto medzinárodná spolupráca je dôležitá pre rozvoj a rozhľad žiakov ako aj celej našej spoločnosti. 

                     Okrem pracovného nasadenia sme si však užili aj prechádzku po centre mesta Varaždin a navštivili sme aj primátora tohto mesta. Zavítali sme aj do neďaleko vzdialeného hlavného mesta Chorvátska - Záhreb. V centre mesta sme okrem iného navštívili Katedrálu, budovu parlamentu, či budovu národného divadla a mnoho iných. 

             

             

          • Cyklovýlet 4.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Cyklovýlet 4.C.

            V rámci Európskeho týždňa mobility sme s triedou 4.C prevetrali bicykle a kolobežky. Boli sme sa previezť na Vodnom diele Žilina. Určite si takýto cyklovýlet ešte zopakujeme!

          • Európsky deň športu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň športu.

            V piatok 23.9.2022 sme v rámci Európského dňa športu u nás v škole privítali detičky z Materskej školy Varšavská Žilina. Športové dopoludnie sme nakoniec nezrealizovali vonku ale v našich telocvičniach. Tam si drobci vyskúšali rôzne športové aktivity. Ďakujeme a tešíme sa na Vás nabudúce!

          • Deň finančnej gramotnosti

          • Žiaci 6. ročníka absolvovali projektový Deň finančnej gramotnosti. Pomocou Fenoménov sveta – PENIAZE sa oboznámili s finančnými inštitúciami. Vybrané aktivity žiakov zaujali a zabavili :).

          • Ruky, ktoré hovoria

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ruky, ktoré hovoria.

            Aj naša škola sa v septembri zapojila do výtvarnej súťaže „Ruky, ktoré hovoria“ v rámci Medzinárodného týždňa nepočujúcich, ktorý prebiehal od 19.9. 2022 do 25.9.2022. Tieto dni sú ukážkou solidarity medzi nepočujúcimi a snažia sa poukázať na ich práva. Naši žiaci z 5. až 9. ročníkov a žiaci z ŠKD boli naozaj kreatívni a vytvorili krásne výtvarné diela. Tamara Mičianová z 9.B sa umiestnila na krásnom 1. mieste. Prišli jej osobne pogratulovať aj z Asociácie Nepočujúcich Slovenska. Svet ticha je napriek veľkým obmedzeniam plný dobrých ľudí, spolupatričnosti, vzájomnej lásky a porozumenia. 

          • 2.A Deň bez áut

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 2.A Deň bez áut.

            V rámci Európskeho týždňa mobility sme vyučovanie v triede vymenili za učenie cestovaním.Využili sme možnosť bezplatnej dopravy.Zviezli sme sa trolejbusom č.14 z Vlčiniec,cez sídliská Solinky,Hliny až do centra mesta na zastávku Hurbanova,odtiaľ autobusom č.27do Zástrania.Výjsť peši úplne hore na Straník sa nám kvôli silnému dažďu nepodarilo.Nadesiatovali sme sa pod stromami,ktoré nám boli dáždnikmi.Naše cestovanie pokračovalo autobusom č.27 zo Zástrania na sídlisko Hájik.Odtiaľ sme mali Žilinu s okolím ako na dlani.Trolejbusom č.6 zo zastávky Slnečné námestie sme sa odviezli naspäť na Vlčince.Niektorí z nás zažili jazdu trolejbusom na vlastnej koži prvý krát. Osem detí s našej triedy prišlo dnes do školy inak ako autom: K.Cvachová,S.Slivková,J.Murín,M.Hanzel,O.Forner,A.Líšková, S.Dóša a T.Rišo-ďakujeme:)

          • Týždeň mobility 4.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň mobility 4.C.

            Pri príležitosti medzinárodného týždňa mobility, sme využili MHD dopravu v Žiline zadarmo. So žiakmi sme navštívili Trnové- kostol sv. Juraja a nový biopark. Odtiaľ sme sa presunuli MHD dopravu na námestie, kde si žiaci vyskúšali prvú pomoc. /Deň zdravia/ Spoznávanie Žiliny sme zavŕšili prechádzkou pod Straníkom. Žiakom sa cestovanie páčilo, niektorí boli na týchto miestach po prvý krát.

          • Deň finančnej gramotnosti

          • Žiaci 5. ročníka absolvovali projektový Deň finančnej gramotnosti. Pomocou Fenoménov sveta – PENIAZE sa oboznámili s významom peňazí. Vyskúšali si výmenný obchod, získali informácie o vzniku papierových peňazí a ochranných znakoch bankoviek. Prakticky si precvičili, ako narábať s kurzovým lístkom. Vybrané aktivity žiakov zaujali a zabavili :).

          • COMMUNITY RUN V

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album COMMUNITY RUN V.

            ⚜️Ďalší ročník podujatia Community RUN V. sme úspešne zorganizovali spoločne so ZŠ Martinská, veľké poďakovanie patrí učiteľom a žiakom a všetkým, ktorí nám počas podujatia pomáhali zabezpečiť chod behu, posledné ročníky to vôbec nie je jednoduché, pretože naše podujatie veľmi narástlo. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí nám pomohli zabezpečiť program na podujatí od našej moderátorky MONIKA HAASOVA, ktorá nás každý rok sprevádza behom, 🎨ďalej výtvarný workshop od Ivetky Haasovej, 🤹‍♀️maľovanie na tvár a 🐻mini ZOO od CVČ Žilina, Bike trail show od spoločnosti Kros.