• Vianočná besiedka 3.B

          • BDo fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka 3.B.

            Dňa 19.12.2022 si deti z 3.B s pani učiteľkou Aďkou a pani vychovávateľkou Helenkou pripripravili vianočnú besiedku pre rodičov. Pripravili si krásne divadielko O Červenej čiapočke, Mrázik a Narodenie Ježiška.

          • Vystúpenie v Synnomii

          • Advent je zázračný čas, kedy sú ľudia k sebe milší, pozornejší, láskavejší a ochotní pomáhať, lebo len vtedy budú mať čisté srdce a prežijú krásne Vianoce. Aj naše deti sa usilujú byť poslušné a robiť dobré skutky.  Silný zážitok im prinieslo vystúpenie v CSS Synnomia na Ul.Sv Gorazda-v zariadení pre ľudí s rôznymi postihnutiami . Spievať a hrať pred spolužiakmi, učiteľkami alebo rodičmi je pekný zážitok, ktorý už malí umelci zažili. Obecenstvo v Synnomii bolo iné.  V hľadisku sedeli mladí ľudia na vozíčkoch, so zvláštnym výrazom tváre.  Už prvé tóny vianočných piesní vyvolali u nich šťastný úsmev a spontánne výkriky radosti. Silným potleskom odmenili spevákov aj hráčov na gitare, akordeóne a klavíri. Na záver si všetci spoločne zaspievali známe koledy s heligónkou a husličkami. Vystúpenie bolo darčekom, ktorý zblížil zdravé deti s  postihnutými, obdaril ozajstnou radosťou a láskou účinkujúcich aj divákov.

          • Vianočný pozdrav

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočný pozdrav.

            V škole sme vyrábali vianočné pozdravy. Do aktivity sa zapojila celá ŠKD a niektoré triedy z 1.-9.ročníka na hodinách VyV. Najkrajšie sme poslali na súťaž a boli sme úspešní. Na medzinárodnej výtvarnej súťaži VIANOČNÁ POHĽADNICA, cenu bez udania poradia vo svojej kategórii, získali za svoju prácu z 9.B Tamara Mičianová a Karolína Murgašová z 2.B. Srdečne gratulujeme . Deti vyrobili viac ako 400 krásnych pozdravov, ktoré sme dali aj do krabíc plných lásky, zaniesli sme ich babičkám a deduškom do DSS LETOKRUHY a ďalšie do DSS Synnómia . Veríme, že sme darovali kúsok lásky a úsmevu .

          • Enviro hodiny inak

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Enviro hodiny inak.

            Na výtvarnej výchove žiaci z 9.B vyrobili učebnú pomôcku na hodiny environmentálnej výchovy, za ktorú dostali na celoslovenskej výtvarnej súťaži EKOPOSTER špeciálnu cenu za iný pohľad na problematiku EKO. Žiaci zo 6.A, 6.B, 6.C a 9.B učili malkáčov, čo nemáme robiť v prírode, hoc zákazové značky na ochranu našej prírody nemáme. Išlo im to senzačne. Veľkáči v roli učiteľov a malkáči ako zaujatí žiaci. Fungovalo to super. Verím, že si všetci po takejto hodine zapamätajú, čo všetko môžu robiť pre prírodu,, ktorú potrebujeme k svojmu životu .

          • OZNAM - školská jedáleň

          • Vážení rodičia,
            Od 1.1.2023 budú mať nárok na dotáciu len tí žiaci, ktorých rodičia podpíšu čestné vyhlásenie, že daňový bonus nepoberajú.
            Nakoľko sa suma daňového bonusu zvyšuje až do 18 rokov veku dieťaťa, čestné vyhlásenie o nepoberaní daňového bonusu musia podpísať aj rodičia 15 ročných žiakov, ktorí doteraz mohli poberať dotáciu automaticky. Ak máte možnosť poberať daňový bonus, je to pre Vás výhodnejšie ako dotácia na stravovanie, pretože suma daňového bonusu sa zvyšuje až do výšky 140 € do 18 rokov veku dieťaťa.
            Bližšie informácie : Hrušková Yvona tel. 041/5005215 po 11-tej hodine.

          • OZNAM - školská jedáleň

          • Vážení rodičia,
            Oznamujeme, že na dni

            20.12.2022
            21.12.2022
            22.12.2022

            môžete dieťa odhlásiť najneskôr 19.12.2022 do 10.00 hod. Je to z dôvodu vynulovania skladových zásob pred zimnými prázdninami.

            Od 1.1.2023 začínajú platiť nové ceny za obedy:
            žiaci 1. – 4. roč. : 1,85 € / obed
            žiaci 1. – 4. roč. diéta : 2,15 € / obed
            žiaci 5. – 9. roč. : 2,05 € / obed
            žiaci 5. – 9. roč. diéta: 2,35 € / obed

            Ak nemá niekto záujem o stravovanie po zvýšení cien za obedy, treba sa odhlásiť v školskej
            jedálni na tel .č. 041/5005215.

          • Vianočné tuláčikovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné tuláčikovanie.

            V sobotu 10.12.sme sa najprv zatúlali na náš Zimný štadión.Povzbudzovali sme našich bývalých žiakov- Jakuba Pazderníka a Dávida Olejníka, ktorí teraz už hrajú hokej v kategóri dorastencov.Vyhrali nad Skalicou 4:1. Športovo naladení sme si pozreli naše mesto z terasy 10.poschodia hotela Holiday Inn.Ďalšie dve hodinky sme strávili v Rosenfeldovom paláci.Krabice od topánok sme premenili našimi šikovými rúčkami na vianočné divadielka ukrývajúce príbehy plné fantázie.Na záver sme išli ešte do Novej synagógy na Malý vianočný trh.

          • "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" 5. ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" 5. ročník .

            Srdečne by sme sa chceli poďakovať rodičom, deťom a zamestnancom našej školy, ktorí sa nezištne zapojili do 5. ročníka zbierky pre domovy dôchodcov s názvom „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Boli sme veľmi milo prekvapení empatiou Vašich detí a samozrejme aj Vás, rodičov, ktorí ste v týchto neľahkých časoch nezabudli na tých najzraniteľnejších – našich starkých. Veríme, že sme im s Vašou pomocou aj tento rok vyčarili úsmev na tvári. Chceli by sme Vám ešte raz vyjadriť vďaku a dúfame, že na tento dobrý skutok sú naše deti patrične hrdé a láska a porozumenie, ktoré prejavili teraz, ich budú sprevádzať aj naďalej. Ďakujeme!

          • Exkurzia do Viedne

          • Dňa 8.12. sa 51 žiakov našej školy zúčastnilo exkurzie v hlavnom meste Rakúska - Viedeň. Po dlhom čase sme si tak mohli vychutnať nielen atmosféru vianočnej Viedne.

            Taktiež sme sa vydali na cestu prírodou v prírodovedeckom múzeu, ktorého rozmanitosť berie dych. Pod jednou strechou múzea, ktoré sa nachádza na námestí Márie Terézie, sme získali prehľad o dejinách Zeme. Bol to neuveriteľný zážitok s mnohými vypchatými exponátmi vyhynutých alebo ohrozených zvieracích druhov.  Videli sme tak skoro všetko - od hmyzu cez drahokamy a minerály až po vtákojaštery. Skvostom zbierky je cez 30.000 rokov stará a len jedenásť centimetrov vysoká „Willendorfská Venuša", objavená v roku 1908 v dolnorakúskom Wachau. Toto majstrovské dielo zo staršej doby kamennej, sa radí k celosvetovo najznámejším archeologickým nálezom.  

            Vďaka digitálnemu planetáriu, interaktívnym výstavám, či živým projekciám k najrôznejším témam z oblastí astronómie, biológie, dejín praveku alebo podmorských svetov, si naši žiaci odniesli množstvo nových poznatkov a zážitkov. 

            Čerešničkou celého dňa bola návšteva katedrály sv. Štefana, prehliadka centra mesta a tradičné vianočné trhy. 

            Aj napriek chladnému počasiu a mnohým krokom, to bol po dlhej dobe ohromný zážitok a ďakujeme žiakom zo 7.C, 8.A, 8.B, 9.A a 9.B za spoluprácu a odhodlanie. 

             

          • Zber ELEKTROodpadu

          •  

            Naša škola sa zapojila do projektu Elektroodpad- dopad 6.

            V rámci projektu bude dňa 14.12.2022 (v stredu) prebiehať na škole ZBER ELEKTROODPADU.

             

            Kedy môžete priniesť ELEKTROodpad?

            14.12.2022 (streda)                     14:00-15:00

             

            Kam ho priniesť?

            hlavný vchod (pri recepcii)

             

            Čo priniesť?

            -starý, nepotrebný, alebo pokazený elektroodpad:

            -žehličky na vlasy, kulmy, fény, holiace strojčeky, zubné kefky

            -malé rádia, prenosné malé reproduktory

            -kamery, fotoaparáty

            -stolové lampy, hračky, kalkulačky

            -mixéry, rýchlo varné kanvice, kuchynské roboty

            -mobilné telefóny, notebooky, príslušenstvá k mobilom / NB / PC (slúchadlá, nabíjačky...)

            -tužkové batérie, žiarivky, vŕtačky, skrutkovače...

             

             

            Škola za vyzbieraný elektroodpad môže získať lietajúci tanier, švihadlo, futbalovú loptu, set na bedminton, volejbalovú loptu alebo volejbalovú sieť.

             

             Aktivity realizované v rámci projektu Elektroodpad- dopad 6 v spolupráci s CEEV Živica a SEWA, a.s.

          • ANJEL VIANOC

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ANJEL VIANOC.

            Tatranská galéria v Poprade usporiadala tradičnú celoslovenskú vianočnú výtvarnú súťaž ANJEL VIANOC. Aj v tomto školskom roku sme tam poslali krásne práce našich žiakov. A porotu zaujali. Krásne 2.miesto získala Alexandra Tomagová z 9.A a čestné uznanie získali deti z ŠKD 1.C. Srdečne gratulujeme. 💐😇

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo Geografickej olympiády.

            23.11. sa na našej škole uskutočnilo Školské kolo Geografickej olympiády. Vybraní žiaci si zmerali svoje sily v 3 kategóriách G (5. ročník), F (6. a 7. ročník) a E (8.a 9. ročník). Skvelou správou je, že všetci žiaci, ktorí súťažili boli úspešnými riešiteľmi. Postupujúcimi do okresného kola sú však traja najlepší v každej kategórii. V kategórii G to sú: Barbora Sedliačková, Richard Rezák a Filip Mlynár, v kategórii F: Ľubomír Maruňák, Nina Valentína Bartošová a Šimon Bitušiak a v kategórii E: Sára Bátoriová, Ema Pšenicová a Eliška Horváthová. Všetkým postupujúcim gratulujeme a prajeme veľa šťastia na Okresnom kole. Mgr. Andrej Pecušiak

          • Gymnastika - Frydlant

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Gymnastika - Frydlant.

            Ďalší súťažný víkend našich gymnastiek, 3.12.22 Česka republika-Frydlant skupina Elite s českými a maďarskými gymnastkami. Plevíková Margaretka 6.C - 6.miesto. Beranová Rebeka 6.A - 10.miesto. Trenéri Horkaví.

          • Exkurzia Bratislava 4.B a 4.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Bratislava 4.B a 4.C.

            So žiakmi sme navštívili mesto Bratislava. Boli sme sa pozrieť na zvieratá v ZOO, potom na výstavu Cosmos Discovery v Inchebe. Výstava nás previedla históriou pilotovaných vesmírnych letov od ich počiatkov až po súčasné plánované misie. Ďalej stovky originálnych exponátov z USA aj Ruska, ktoré boli vo vesmíre, unikátnu zbierku skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet. Exkurziu sme ukončili obhliadkou Bratislavského hradu a jeho okolia. Exkurzia bola veľmi podnetná, veľmi sa nám páčila!

          • Úspešní riešitelia sútaže ibobor 2. až 4. rocnik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Úspešní riešitelia sútaže ibobor 2. až 4. rocnik.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. 

            Úspešní žiaci: Kategória Drobec- 2. a 3. ročník:

            2.A I. Jáni, M.Hanzel, T. Mikula, J. Backo, R. Hrdnia, J. Moška, S. Kianičková, J. Murín

            2.C L. Hluchá, L. Novotná

            3.A E. Danišová, A. Schmidtová, L. Švancarová, V. Červencová

            3.B M. Záhradník

            3.C M. Zrebný, M. Šimove, M. Harabín, M. Patsch

            3.D M. Faithova, J. Kortiš

            Kategória Bobrík- 4. ročník:

            4.A A. Okál, N. Kubinová, L. Kántoríková

            4.B E. Jáni, A. Koteš, L. Murín, N. Kullová, R. Martošová

            4.C L. Paurová, E. Vojčíková, M. Backo, A. Jurčíková, A. Kurota

            4.D J. Marčišák, P. Kašák

            Všetkým srdečne gratulujeme!