• Halloweenska anglická nástenka

          • Motivácia je nevyhnutnou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu, a preto pre žiakov vymýšľame rôzne interaktívne nástenky, ktoré ich nielen pobavia, ale aj niečo naučia. Tentoraz sme si pre nich pripravili tajničku a slovnú zásobu z témy Halloween. Priaznivci sudoku sa môžu potrápiť nad riešením tekvičkového hlavolamu...

          • Velkáči a malkáči

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Velkáči a malkáči.

            Ako tráviť užitočne voľný čas po škole?? Príkladom môžu ísť naši žiaci z 9.C ( Adam V., Tobias R., Patrik M., Maroš R. Dávid Š. ) ktorí si chodia pravidelne zahrať futbal s malkáčmi do ŠKD. Deti sa na hru s nimi tešia a verte, vôbec ich nešetria. Tešíme sa, že si chodia zaspomínať aj takouto formou na ŠKD 🙋⚽ a ďakujeme za hru . Vychovávateľky .

          • Hovorme o jedle

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle.

            Aj v tomto roku sme sa zapojili do súťaže Hovorme o jedle. Našu školu budú reprezentovať výtvarné a fotografické práce našich žiakov. Rozprávali sme si o jedle a zdravých potravinách (5-9) na hodinách techniky a výtvarnej výchovy. Vyvárali sme a vypekali v školskom klube, ale aj na krúžkoch Kuchár bez čapice, Kuchyňa a domácnosť, Hurá do záhrady a aj na krúžku Svet umenia. Lebo zdravo žiť a variť je umením 😉 A tak v tomto albume nájdete fotky výtvarných prác, fotografie žiakov aj fotografickú dokumentáciu z kuchynky . 🍆🥔🌽🥖🧀

          • Exkurzia do Krajskej hvezdárne 6.A a 6.B

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia do Krajskej hvezdárne 6.A a 6.B.

            19.10.2022 sa žiaci 6.A a 6.B zúčastnili exkurzie do Krajskej hvezdárne v Kysuckom Novom Meste. Žiaci boli oboznámený o Slnečnej sústave, videli astronomický ďalekohľad a mohli si ďalekohľadom určeným na pozorovanie Slnka pozrieť Slnečné škvrny. Domov odchádzali s novými rozšírenými vedomosťami o astronómii a dobrou náladou. Mgr. Andrej Pecušiak

        • Tuláčikovia- skalné okno
          • Tuláčikovia- skalné okno

          • V sobotu 8.10. nás jesenné slniečko vytiahlo spoznávať Rajeckú dolinu.

            Z Ďurčinej sme prišli peši až ku skalnému oknu nad Kamennou Porubou. Cestou sme sa zastavili pri koníkoch, ovečkách, aj pri muchotrávkach. Obdivovali sme mäkučký mach a pestrofarebné divadlo. Ochutnali sme trpké trnky. Na lúke plnej lienok sme mali opekačku. Stihli sme navštíviť múzeum dopravy v Rajeckých Tepliciach. Bol to vydarený výletík :)

          • Erasmus deň

          •             Na našej škole prebiehal dnes "Erasmus deň". V rámci trojdňovýcsh osláv 35. výročia programu Erasmus, sme sa aj my zapojili a pripravili si krátku prezentáciu. V septembri naša škola úspešne ukončila trojročný projekt pod názvom "Breaking Barriers", na ktorom sme spolupracovali s partnermi zo Švédska, Portugalska, Španielska a Chorvátska. Preto sme sa rozhodli pripraviť si pre našich žiakov krátke workshopy zamerané  práve na prezentáciu výsledkov v tomto projekte. 

                        Žiaci sa mohli porozprávať s našímí dievčatami-asistentkami, ktoré samé boli súčasťou viacerých mobilít a vedeli tak najlepšie zodpovedať mnohé otázky. Cieľom bolo ukázať starším ale aj mladším žiakom, že spolupráca je kľúčom k úspechu. Netreba sa báť byť súčasťou takýchto projektov, pretože každá skúsenosť nás všetkých posúva ďalej.

                     Týmto veľmi pekne ďakujeme: E. Horváthovej, T. Richterovej, S. Štefeňákovej, B. Plevíkovej, N. Mikušovej, V. Kráľovej, I. Hadzimovej, E. Ondrišovej a V. Kaveckej za pomoc.

             

          • Účelové cvičenie - telocvičňa 2

          • Dňa 7.10.2022 sa žiaci 2.stupňa našej školy naučili aké dôležité je poznať pravidlá poskytovania prvej pomoci a vedieť, ako sa treba zachovať v takýchto situáciách. 

          • Slovenský pohár v športovej gymnastike - TRNAVA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slovenský pohár v športovej gymnastike - TRNAVA.

            V sobotu 8.10 sa uskutočnil Slovensky pohár v športovej gymnastike TRNAVA. Žilinu reprezentovali aj žiacky našej školy: 5.A Katka Matzová 5.C Barborka Sedliačková 6.A Sofia Kvasnicová Rebeka Beranová 6.C Margatetka Plevíková V silnej konkurencii stredísk z Bratislavy, Detvy, Kosic, B.Bystrice, N.Zamkoch, Prievidze a ďalších sa naše nestratili a všetky získali svoju prvú Výkonnostnú triedu.

          • Medzinárodná výtvarná súťaž THE SMALL MONTMARTRE OF BITOLA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodná výtvarná súťaž THE SMALL MONTMARTRE OF BITOLA.

            Medzinárodná výtvarná súťaž THE SMALL MONTMARTRE OF BITOLA sa koná pravidelne už veľa rokov. Zúčastňujú sa na nej školy s "výtvarným zameraním" z celého sveta. Medzi zúčastnenými boli školy z Poľska,Turecka, Číny, Ukrajiny, Rumunska, Srbska, Ruska, Portugalska, Izraela, Thajska či Malajzie.... Aj naša škola poslala práce ...a hoc sme škola športová a nie výtvarná , diplom za výtvarnú prácu získali zo 4.A : Bianka Brezániová a Dorota Rechtoríková Za vedenie žiakov získali ocenenie aj p. učiteľky výtvarnej výchovy : E. Kubičková, J. Vongrejová, A.Tarabová, Z. Petreje , M.Moravčíková, R. Kluchová. Deťom aj pedagógom srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Beh pre najmenších 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh pre najmenších 2022.

            Zúčastnení žiaci: Belanik (1.A), Burianová (1.C), Beduš (2.A), Papánová (2.A) Hanzel (2.A), Švancarová (3.A), Sýkora (3.A), Neslušanová (3.A), Hanuliak (3.A) , Strnadová (3.B), Petro (3.C), Bartoš (4.A), Sičova (4.B), Harabin (4.B). Ďakujeme. V kategórií 1-2. ročník skončila Ninka Burianová (1.C) na 1. mieste. Gratulujeme.

          • Výtvarná súťaž

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná súťaž.

            Zúčastnili sme sa výtvarnej súťaže " MISIA NA ASTEROID", ktorú organizovala hvezdáreň v Partizánskom .Práca Alexandera Sedúcha z 2.C bola na celoslovenskej súťaži vybraná medzi odmenené . Alexander sa zúčastnil odovzdávania cien v Partizánskom . Srdečne gratulujeme .

          • Európsky deň jazykov

          • Aj tento rok sme sa zapojili do osláv Európskeho dňa jazykov, ktorého cieľom je:  

            • Upozorniť verejnosť na dôležitosť štúdia jazykov, zvyšovanie mnohojazyčnosti a medzikultúrneho porozumenia.
            • Podpora jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy.
            • Podpora celoživotného jazykového vzdelávania v školách i mimo škôl.

            Aj naša škola si pre Vás pripravila pri príležitosti Európskeho dňa jazykov 2022 projektový deň. Tento rok sme sa rozhodli cudzie jazyky prepojit s historiou a geografiou. Naším cieľom bolo priblížiť si známe osobnosti z Európskych krajín z oblasti dejín, športu, vedy a techniky.

            Svojimi aktivitami sme  poukázali na jazykovú rozmanitosť v Európe a žiaci 2. stupňa vytvorili projekty nielen v materinskom jazyku, ale aj v angličtine, ruštine a nemčine. Vznikli tak rozličné zaujímavé plagáty, tajničky, komixy, sútaže, puzzle a postery rôznych veľkostí a tvarov...