• Festival vedy

          • Dňa 30.09.2022 sa konal festival vedy s názvom Európska noc výskumníkov. Keďže sa konečne tento rok podujatie presunulo z online priestoru do fyzickej podoby, nesmeli sme chýbať! 😊

            V rámci podujatia sme so žiakmi navštívili Rosenfeldov palác, kde nám boli prostredníctvom filmu odprezentované mnohé príbehy zvierat, ktoré nielen ošetrovateľom v Záchrannej stanici v Zázrivej, ale aj nám prirástli k srdcu.

            Po skončení filmu sme sa presunuli do OC Mirage, kde už na deti čakali vedecké stánky, ktoré si pre nich prichystali zanietení vedci. Ponuka bola naozaj pestrá. Žiaci si mohli vybrať z rôznych oblastí, ktoré chceli prebádať.

            Okrem iného si žiaci mohli vyskúšať špeciálny ochranný odev aký nosia pracovníci, ktorí musia odstrániť nehodu, ak začne unikať nebezpečná plynná látka do okolia.

            Čo väčšinu našich žiakov zaujalo bola virtuálna realita. Vo virtuálnej realite pomáhali počas operácie lekárovi, ktorému museli podávať inštrumenty na úspešné ukončenie operácie.

            Deň sme si spoločne užili a tešíme sa na ďalšie takéto podujatia.

             

            K festivalu vedy neodmysliteľne patrí aj Vedecký kuriér, ktorého súčasťou bývajú sady pomôcok pre žiakov na realizovanie rôznych pokusov alebo rozmanité vedecké hry pre žiakov. Tešíme sa, keď k nám kuriér dorazí a môžeme začať bádať! 😊