• Výlet 5.A a 5.C v Zábavnom parku Liptov

          • Piatok 9.6.2023 sme sa vybrali na koncoročný výlet. Tento rok sme si vybrali Zábavný park Liptov, ktorý sa nachádza v Liptovskom Mikuláši. Aj keď to zo začiatku nevyzeralo s počasím sľubne, po príchode na Liptov prestalo pršať a my sme mohli absolvovať všetky objednané atrakcie.Jazdili sme na štvorkolkách, na rodeo býkovi, vyskúšali sme streľbu zo sniperky, lukostreľbu, fúkačku, aqua zorbing, Megaslide, skákacie atrakcie, bludisko v životnej veľkosti...Vybláznili sme sa na lanovej dráhe aj body zorbingu. Vyskákali sme sa dosýtosti na trampolíne, zmerali sme si sily v sumo zápasení a keďže v najlepšom treba odísť, aj my sme sa vrátili domov. Mali sme šťastie a neuviazli sme ani v dopravnej zápche.:)

          • OZNAM - školská jedáleň

          • Vážení rodičia,
            oznamujeme Vám, že na dni

            27.06.2023
            28.06.2023
            29.06.2023
            30.06.2023
            sa dá odhlásiť z obeda najneskôr 26.06.2023 do 12.00 hod. z dôvodu vynulovania zásob.

             

            Školská jedáleň

          • 1:0 fűr Deutsch

          • Vo štvrtok 8.6. sme sa zúčastnili 2.ročníka vedomostno-športového podujatia “1:0 pre nemčinu”. Ako aj minulý rok, aj tento rok sa podarilo Goethe inštitútu v Bratislave a Mšk Žilina spojiť nemecký jazyk a futbal v rámci Slovenska a vytvoriť projekt, ktorý kombinuje futbal a nemčinu hravou interdisciplinárnou formou.

            Tento rok sme zvolili stratégiu zmiešaného tímu a vybrali sme 5 chlapcov a 1 dievča. Náš tím si zmeral sily v skupine s ďalšími šiestimi a vybojovali sme tak krásne 3.miesto

             

            Veľká vďaka patrí týmto žiakom: 

            Ľ. Benda, Š.Sedliaček, A.Varkoly, M.Hrúz a M. Marko zo 7.ročníka a K. Rovňaníková zo 6.ročníka

             

          • Odpad ako umenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Odpad ako umenie.

            Francúzsko-obchodná komora v spolupráci s Ministerstvom školstva SR vyhlásila v apríli projekt s názvom "Odpad ako umenie", ktorého cieľom bolo podporiť edukáciu žiakov ohľadom ochrany životného prostredia. V rámci projektu mali žiaci za úlohu vytvoriť "umelecké dielo" z odpadového materiálu na tému Olympijské hry Paríž 2024. Do projektu sa zapojilo celkovo 200 škôl z celého Slovenska. Za našu školu sa za 1.-4. ročník zapojila trieda 3.B a za 5.-9. ročník na projekte pracovala trieda 8.C, ktorá postúpila aj do užšieho výberu 18-tich škôl. Medzi 3 najlepšie práce sme sa však nedostali. Nevadí, vyskúšali sme niečo nové a deti to zaujalo. Obe triedy vytvorili umenie z odpadu a ako sa im to podarilo, si môžete pozrieť. Srdečne ďakujeme za reprezentáciu a opätovné zviditeľnenie našej školy. Prácu detí si môžete pozrieť na chodbe školy, kde bude nainštalovaná až do konca októbra.

          • Exkurzia Múzeum praveku a ZOO Bojnice

          • V pondelok 5. júna sme navštívili Múzeum praveku v Bojniciach. Dozvedeli sme sa o neandertálcoch žijúcich na našom území, aj o zvieratách vtedy tu žijúcich. V tvorivých dielňach sme si v skupine každý obliekli jedného neandertálca, vyrobili mu šperky, zbrane a potom za zvuku bubnov si zatancovali. Následne sme sa presunuli do ZOO, kde sme obdivovali rôzne druhy zvierat, vtákov, či plazov.