• Krajské kolo - Atletika

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo - Atletika.

            Zúčastnení žiaci: Chlapci: Šimon Sedliaček (8.A) Patrik Čavajda (8.A), Tomáš Papán (8.B), Adam Medvecký (8.B), Patrik Malý (8.C), Patrik Čery (8.C), Tibor Gabriel (9.B), Michal Taraba (9.B) Umiestnenie: 6. miesto Ďakujeme!

          • Okresné kolo - Atletika

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo - Atletika.

            Zúčastnení žiaci: Chlapci:Šimon Sedliaček (8.A) Patrik Čavajda (8.A), Tomáš Papán (8.B), Adam Medvecký (8.B), Patrik Malý (8.C), Patrik Čery (8.C), Tibor Gabriel (9.B), Michal Taraba (9.B) Dievčatá: Petra Duháčková (7.A), Nina Bartošová (7.B), Laura Dalnokiova (9.B), Tereza Matisová (9.B) Umiestnenie: CHLAPCI - 1.MIESTO - postup na krajské kolo. Ďakujeme!

          • Jazykový kurz v Oščadnici 2024

          • V piatok 31.mája sme sa šťastne vrátili z jazykového kurzu v Oščadnici, ktorý bol zameraný na vyučovanie anglického jazyka v prírode. Síce sme prišli všetci unavení, ale plní príjemných dojmov a zážitkov. A ako vyzeral náš týždeň? 

            V pondelok sme sa priviezli autobusom do Oščadnice, na chatu pri hoteli RAMI. Tu sme boli ubytovaní celý týždeň. K dispozícii sme mali nielen trávnaté plochy na športové hry, ale aj terasu, trampolínu, biliardový stôl, stôl na ping pong, stolný futbal a v neposlednom rade vírivku. Hneď v prvý deň sme tvorili: plagáty s názvom našich izieb kvôli bodovaniu, vlastné menovky s vlastnosťami, ktoré nás vystihujú a nakoniec plagát s pravidlami, ktoré sme museli celý týždeň dodržiavať. Všetko sme vždy prezentovali ostatným v anglickom jazyku. Počas celého pobytu sme zbierali body najmä za poriadok, dodržiavanie pravidiel, hry, aktivitu a pomoc. Dobrovolne sme zametali, vysávali, či pomáhali pani učiteľkám ☺️. 

            Za celý týždeň nazbierali najviac bodov chlapci zo 6.ročníka (Tomáš,Matúš, Richard a Lukáš) pričom tesne za nimi skončili dievčatá z 5.ročníka (Nataška, Emma a Eli). 

            Celý týždeň sme mali čas určený na vyučovanie anglického jazyka, ktoré prebehlo aj hravou formou. Žiaci pracovali v skupinách, riešili rôzne úlohy a zadania na pracovných listoch. V anglickom jazyku vytvorili rôzne scénky, alebo príbehy. Zahrali sme si aj hru Milionár v anglickom jazyku. Pripravili sme si otázky z rôznych oblastí, ktoré sme potom navzájom riešili. Vďaka spolupráci s organizáciou Keric v Čadci, sme mohli komunikovať v anglickom jazyku ešte intenzívnejšie. Prišli k nám dievčatá “native speakerki” Inkeri a Nur, ktoré sa so žiakmi rozprávali len po anglicky. 

            Popri vyučovaniu sme sa venovali aj pohybovým aktivitám. Chodievali sme na prechádzky v okolí. Hneď pri chate sme mali Oščadnickú Kalváriu - kostolík na príjemnom kopci priamo v centre obce. V utorok a stredu sme mali k dispozícií aj animátorov, ktorí s nami hrali rôzne spoločenské hry, hudobný kvíz a diskotéku. Pripravili sme si aj opekačku a nakoniec celkové vyhodnotenie s ocenením pre všetkých. 

            Celý týždeň bol skvelý najmä v tom, že vďaka kamarátom, pestrému programu a nádhernému prostrediu sme vôbec nepotrebovali mobilné telefóny

            Ďakujeme ešte raz všetkým a veríme, že v nás zostanú pekné spomienky ešte dlhý čas❤️❤️.